top of page

Kunu

vr 30 jun, 20:30 uur, Parktheater - Philipszaal, Theaterpad 1, Eindhoven

De humeurige Afrikaanse God Elegua is mensen moe. Hij vindt ze onverteerbaar, koppig en willen niet leren. Waarom zou hij zijn tijd verspillen aan onzinnige levensvragen als ze toch niet luisteren…


“Het probleem met mensen”, zegt hij, “is dat ze vervloekt zijn. Zonder het te weten hebben ze een Kunu. Verblind als ze zijn door de daden van hun ouders en voorouders, zullen ze hun fouten blijven herhalen. En zolang ze dat niet begrijpen zullen ze nooit hun vicieuze cirkel doorbreken…”

  • Deze voorstelling is onderdeel van de Keti Koti herdenkingsdag. Na afloop van de voorstelling is er muziek en spoken word in de Kameleon en het Theatercafé.


Over Kunu Kunu is een eclectische voorstelling van animaties en theaterspel. Acht gedichten/spoken word teksten van Oud Stadsdichter vormen de leidraad voor componisten en animatoren om een bijzonder verhaal van menselijke strijd en groei vorm te geven. Een strijd die wordt vormgegeven door de gevolgen van trans en intergenerationele overdracht. Het dwingt de kijker antwoord te vinden op deze vragen: Wat voor negatieve aspecten heeft jouw familielijn aan je doorgegeven waar je niet aan kan ontsnappen? Wat is daardoor de vloek die jou vasthoudt in je vicieuze cirkel?

In de Surinaamse Marron cultuur gelooft men dat je last kunt krijgen van ongewenste situaties door toedoen van je voorouders. Die vloeken zijn er in verschillende vormen en maten. Armoede, moeilijke familierelaties, interne en mentale strijd etc. Hoe kom je daaruit? Kunu gaat in op menselijke lasten vanwege de gevolgen van familiedynamiek, ons sociaal leven, de hedendaagse effecten van historische slavernij, de ontsnapping van sektarische religie en de zoektocht naar identiteit. Maar het mooie van Kunu is dat het niet enkel een verhaal is voor de Afrikaanse diaspora maar juist een vertelling met raakvlakken voor alle culturen, waarin iedereen zich kan herkennen.


Ticketprijs: € 5,-

Credits

Regisseur Careline

Muziek van o.a. Leeroy Molli en Hayzee (Zwart licht), Lady Shaynah (X-factor) en Vernon Chatlein.


bottom of page