top of page

Bon Dia, Goeiemorgen

za 1 jul, 16:00 - 17:00 uur, Nieuwe Kerk, Den Haag
Koningin van de tumba Izaline Calister en meester van kinderliedjes Thijs Borsten, presenteren een betoverende show (4+) met kinderliedjes uit Curaçao, Aruba en Bonaire.


Bon Dia, Goeiemorgen (4+) is gebaseerd op het gelijknamige liedjesboek dat een bonte verzameling traditionele kinderliedjes van Curaçao, Aruba en Bonaire bevat. Zangeres Izaline Calister zong als kind al graag en brengt dat sentiment tot leven in deze voorstelling. Ze vroeg daarvoor elke Antilliaan die ze kent naar bekende kinderliedjes.  "Ik wil graag de liedjes uit mijn jeugd in leven houden en doorgeven aan nieuwe generaties," aldus Izaline.

Er komen liedjes aan bod van bekende componisten als Rudy Plaate, Richard Simon en Padu Lampe uit Aruba. De liedjes zijn zowel in het Papiaments als in het Nederlands zodat iedereen kan meezingen. 'Un dushi fiesta' zoals de mensen op Curaçao zeggen.


Amare viert vrijheid

Op 1 juli is de nationale herdenking en viering van de afschaffing van slavernij: Keti Koti. Als cultuurhuis presenteert Amare diverse programma’s die hierbij stilstaan, Bon Dia, Goeiemorgen is daar een van. Op 30 juni herdenkt Amare de afschaffing van de slavernij tijdens Freedom Eve.
bottom of page