Busreis met Het Nationale Theater naar het Rijksmuseum - Slavernij

Bezoek met Het Nationale Theater de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. We vertrekken met de bus op 30 juni en 1 juli. Bij terugkomst zie je op 30 juni aansluitend de voorstelling Koken voor Tjampakka (inclusief maaltijd) en op 1 juli de talkshow van Romana Vrede en OTION: Tijd zal ons leren.


Een tentoonstelling over slavernij. Niet als abstract begrip, maar in de vorm van persoonlijke en waargebeurde verhalen. Verhalen uit zowel Brazilië, Suriname en het Caribisch gebied, als uit Zuid-Afrika en Azië.


Arrangement woensdag 30 juni 2021

Busreis, tentoonstelling, lunch, voorstelling en maaltijd - €45


Vetrek met de bus om 12:00 - 19:00 einde programma


We vertrekken om 12:00 met de bus vanuit Den Haag (vetrek vanuit de Schouwburgstraat) naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Daar bezoeken we de Slavernij tentoonstelling. In de bus zorgen we voor broodjes als lunch. Om 16:45 komen we weer terug in Den Haag en zien we de voorstelling Koken voor Tjampakka. Tijdens de voorstelling wordt een maaltijd geserveerd. De voorstelling is om 19:00 afgelopen.

Arrangement donderdag 1 juli 2021

Busreis, tentoonstelling, lunch, voorstelling en maaltijd - €45


Vertrek met de bus om 09:00 - 15:00 einde programma


We vertrekken om 09:00 met de bus vanuit Den Haag (vetrek Theater aan het Spui) naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Daar bezoeken we de Slavernij tentoonstelling. In de bus zorgen we voor broodjes als lunch. Om 13:45 komen we weer terug in Den Haag en gaan we naar de talkshow Tijd zal ons leren van Romana Vrede. De talkshow is om 15:00 afgelopen.


Over de tentoonstelling

Voor het eerst richten we onze blik op slavernij in de Nederlandse koloniale periode. Een periode van 250 jaar die een onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van onze geschiedenis. Een periode waarin mensen tot bezit en objecten in administraties werden gemaakt. In de tentoonstelling vertellen we tien waargebeurde verhalen van mensen die hierbij betrokken waren. Tien persoonlijke verhalen over mensen die bijvoorbeeld tot slaaf waren gemaakt of slavenhouder waren. Of over mensen die zich verzetten en mensen die in slavernij naar Nederland zijn gehaald. Hoe zagen hun levens eruit? Hoe verhielden zij zich tot het systeem van slavernij? Konden zij eigen keuzes maken?