top of page

Chrystal Hassel: alleen maar goedbedoelende mensen

Vrijdag 30 jun, 19:00 uur, LUX, NijmegenIn de lecture performance ‘Alleen Maar Goedbedoelende Mensen’ onderzoekt Crystal hoe goedbedoelende mensen, onbedoeld en soms ook ongemerkt, de plank volledig misslaan. Tijdens de herdenkingsdag van Keti Koti op vrijdag 30 juni komt Crystal met deze uitvoering naar LUX. n pijnlijke, absurde maar realistische situaties zien we hoe ‘subtiel’ en ingrijpend alledaags racisme kan zijn. De setting is simpel, theatermaker Crystal Hassell staat op het podium met haar verhaal. Zij transformeert door middel van mimiek, fysiek en intonatie en speelt diverse personages die zij tegenkwam in haar leven. Crystal vertelt over haarzelf, over haar afkomst en vooral over de reacties die dat teweegbrengt om haar heen. De monoloog is scherp, humoristisch en soms schrijnend. De lecture performance ‘Alleen Maar Goedbedoelende Mensen’ biedt ruimte om in gesprek te gaan met elkaar. Het publiek wordt gestimuleerd om te reflecteren op eigen gedrag. Dit stelt hen in staat ruimer na te gaan denken en kijken.


Over Crystal Hassell

“Theater is mijn grote liefde, als kind al voelde ik de kracht van de podiumkunsten en werd ik verliefd op de taal en expressie ervan. Ik begreep ook dat je op het toneel een ander soort vrijheid hebt. Als volwassene besefte ik dat theater een krachtig middel is om situaties invoelbaar te maken en mensen een ander perspectief te geven. Jarenlang werkte ik als regisseur met gemarginaliseerde groepen om hun verhalen en talenten zichtbaar te maken. Mijn tweede grote liefde is sociale wetenschappen, die ik op latere leeftijd heb gestudeerd. Voor het eerst in mijn leven kon ik mijn ervaringen en de wereld om mij heen verklaren aan de hand van theorie en academische modellen. Wat ik leerde beïnvloedde ook mijn werk in het theater, ik besefte dat de individuele verhalen van de mensen met wie ik werkte een groter maatschappelijk probleem blootlegden. In mijn werk combineer ik sociale wetenschappen en kunst & theater, beide kunnen ertoe leiden dat we de wereld zoals we die kennen bevragen en vanuit een ander perspectief bekijken.”Duur voorstelling 90 minuten

Comments


bottom of page