top of page

De Enkelingen – Een Ode aan het Individu - Theaterschool Utrecht

21 juni om 19.30 uur bij Podium Hoge Woerd, Utrecht

23 juni om 17.00 uur bij Theater Zimihc Zuilen, Utrecht

30 juni om 12.00 en 13.30 uur bij Bibliotheek Neude centrale hal, UtrechtDe Enkelingen is een krachtige en aangrijpende voorstelling die wordt opgevoerd ter ere van Keti Koti. In deze unieke productie verkennen twaalf getalenteerde jongeren van Theaterschool Utrecht het thema rebellie door een mix van muziek, beweging en persoonlijke verhalen.


Geïnspireerd door het iconische lied De Enkeling van Jules de Korte, stelt De Enkelingen uitdagende vragen: Hoe sta je op als je de enige bent? Mag je rebelleren of moet je je mond houden en normaal doen? Mag je trots zijn als je rebelleert? De voorstelling is een eerbetoon aan de moed en kracht van individuen die opstaan en hun stem laten horen.


Speeldata en locaties:


- 21 juni om 19.30 uur bij Podium Hoge Woerd. Meer informatie en tickets


- 23 juni om 17.00 uur bij Theater Zimihc Zuilen. Meer informatie en tickets


- 30 juni om 12.00 en 13.30 uur bij Bibliotheek Neude Utrecht centrale hal.


De makers

Raygin Fullinck en Flora Kenza Nacer zijn de getalenteerde krachten achter de voorstelling De Enkelingen. Beide theatermakers brengen een schat aan ervaring en kennis mee, vooral op het gebied van educatie en jeugdparticipatie.Raygin Fullinck heeft een sterke achtergrond als theaterdocent en regisseur. Hij is opgegroeid in het Caribisch gebied, wat een diepe connectie geeft met de thematiek van de voorstelling. Raygin heeft in 2023 een succesvolle voorstelling gemaakt bij Theaterschool Utrecht in het kader van Keti Koti. Zijn opleiding omvat een diploma van Docent Theater aan ArtEZ Arnhem en hij rondt momenteel zijn studie aan de regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af. Raygin heeft gewerkt bij Theater HAVO, Jeugdtheaterhuis en diverse middelbare scholen, en heeft educatieve voorstellingen en grote evenementen geregisseerd voor verschillende gemeenten.Flora Kenza Nacer is een gepassioneerde regisseur en schrijver die momenteel afstudeert aan de Academie voor Theater en Dans. Haar teksten zijn gevoelsmatig en beeldend, vaak als startpunt voor onderzoek op de vloer met spelers. Flora werkt graag vanuit improvisatie en speelt met de grens tussen documentaire en theater. In haar vrije tijd leest ze graag toneelstukken, zoekt de zee op en mediteert. Haar inspiratie haalt ze uit het dagelijkse leven en diverse kunstvormen, en ze borduurt graag voort op wat er al is.


Raygin en Flora’s artistieke profielen sluiten naadloos op elkaar aan en passen perfect bij de doelgroep. Als jonge makers begrijpen zij de uitdagingen en perspectieven van hun leeftijdsgenoten en brengen zij hun inhoudelijke ervaring op een authentieke manier over. Samen zorgen zij voor een unieke en diepgaande theaterervaring in De Enkelingen.


Credits

Regie: Raygin Fullinck

Tekst: Flora Kenza Nacer

Componist: Jin Hoogerwerf

Comments


bottom of page