top of page

Keti Koti Haarlem: Officieel moment
Wouter Koolmees (President Directeur NS), Kathleen Ferrier (dochter oud president Suriname, Johan Ferrier) en Jos Wienen (Burgemeester van Haarlem) zijn de sprekers tijdens het officiële moment van de Keti Koti herdenking.


Wouter KoolmeesPresident-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. De NS heeft een divers personeelsbestand en datzelfde geldt voor de reizigers. Als dienstverlener en als werkgever wil de NS laten zien dat diversiteit en inclusie belangrijke waarden zijn en dat betekent ook aandacht besteden aan de bijzondere dagen waarop verschillende groepen herdenken vieren. Keti Koti hoort daarbij. Zo zal er op 1 juli een Keti Koti trein rijden.


Kathleen FerrierDochter van een oud-president van Suriname (Johan Ferrier) en zelf oud-Tweede Kamerlid. Voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie.Kathleen Ferrier pleit ervoor dat na de excuses voor het slavernijverleden, Nederland een verzoeningscommissie moet krijgen zoals Zuid-Afrika na de apartheid had.


Jos WienenBurgemeester van Haarlem. In 2023 heeft een onderzoek naar de rol van de gemeente Haarlem tijdens de slavernij plaatsgevonden. Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek, dat beschreven is in het boek "Koloniaal Haarlem", heeft de burgemeester zijn excuses en een mea culpa uitgesproken voor de misdaden tegen de menselijkheid die ten tijde van eeuwen van slavernij hebben plaatsgevonden. Bestuurders van Haarlem hadden daar een rol in.


prijs: Gratis


maandag 1juli 2024 19:15


Lange Begijnestraat 9 Haarlem


Comments


bottom of page