top of page

Free Heri Heri Fryslân

1 juli 2022 (17:00 uur en 19:00 uur), De Harmonie, LeeuwardenMet Free Heri Heri Fryslân openen we het gesprek en verbinden we Friezen met elkaar. Door middel van het samen nuttigen van Heri Heri, het gerecht dat door de tot slaaf gemaakte voorouders werd gegeten op de Surinaamse plantages, bereid onder leiding van topkok Reitse Spanninga.

In combinatie met een bijzonder cultureel programma staan we stil bij ons pijnlijke slavernijverleden en de doorwerking ervan op onze huidige samenleving.

We nemen je mee op een gemeenschappelijke en bijzondere reis, die ontstaat door het bieden van ruimte voor het verhaal van een ander zonder oordeel.


Programma: Laat je meevoeren door een intieme dansvoorstelling van Juersson Aldaïr Hermanus, een Talking drum performance van Koko Lawson en muziek van Michelle Samba, Muriel Blijd & Talita Blijd en gospelkoor Wazzup Singers.


Stadswandeling: Naast het programma dat bij te wonen is in Stadsschouwburg De Harmonie, organiseert A Guide to Leeuwarden samen met Tûmba een speciale stadswandeling over het Slavernijverleden door de Leeuwarder binnenstad.
Credits

Projectleider en programmeur: Evelyn Andoh

Regie: Romke Gabe Draaijer

Coördinatie chefs: Reitse Spanninga

Chefs: Reitse Spanninga en Roel Punter


Free Heri Heri

Concept: Kip Republic

Productie: Pier21 en De Harmonie

Met dank aan: Cityproms

Free Heri Heri Fryslân is een productie van Pier21 in coproductie met De Harmonie, in opdracht van het comité 30 juni/1juli Fryslân.

Dit project is ook onderdeel van IIS, het Mienskipsproject van Arcadia. Free Heri Heri for All is een concept van KIP Republic.bottom of page