top of page

Free to be Free

15 juni 19:00 uur (Try-out) 16 juni 19:00 uur (première) 17 juni 16:30 uur en 19:00 uur 18 juni 13:00 uur en 16:30 uur Startlocatie: Sint Aegtenkapel (Flint), 't Zand 37, AmersfoortHoe vrij ben je om vrij te zijn? Het antwoord op die vraag is voor iedereen verschillend. 𝘍𝘳𝘦𝘦 𝘵𝘰 𝘣𝘦 𝘍𝘳𝘦𝘦 is de nieuwste locatie voorstelling van Sites of Memory over vrijheid en verzet. De voorstelling is van 15 t/m 18 juni te zien in Amersfoort als onderdeel van de Keti Koti maand. Tijdens de voorstelling blijf je niet stilzitten, 𝘍𝘳𝘦𝘦 𝘵𝘰 𝘣𝘦 𝘍𝘳𝘦𝘦 is ook locatietheater en je bezoekt verschillende plekken in de buurt van de Sint Aegtenkapel. 𝘍𝘳𝘦𝘦 𝘵𝘰 𝘣𝘦 𝘍𝘳𝘦𝘦 is speciaal ontwikkeld ter gelegenheid van de 150ste herdenking van de afschaffing van de slavernij. De doorwerking van dit verleden is voor velen nog steeds voelbaar. Veel mensen hebben te maken met institutioneel racisme en van reparaties is nog geen sprake. Zolang racisme en uitsluiting, voortkomend uit het koloniale denken en het slavernijverleden, niet structureel worden aangepakt, stelt Sites of Memory de vraag: vrijheid voor wie? Wat hebben de vrijheidsstrijders uit het verleden ons te vertellen? En zij die zich vandaag de dag hard maken voor vrijheid? Wat weten we van onderdrukking en het verzet ertegen? In 𝘍𝘳𝘦𝘦 𝘵𝘰 𝘣𝘦 𝘍𝘳𝘦𝘦 nemen we het publiek mee langs de verhalen en plekken die verbonden zijn aan de koloniale geschiedenis in Amersfoort, van plantage-eigenaren tot abolitionisten. Aan de hand van dans, theater, poëzie en muziek komen verhalen tot leven.


Naast Amersfoort wordt de voorstelling in 2023 en 2024 opgevoerd in Deventer, Utrecht, Haarlem, Amsterdam en Willemstad in Kòrsou (Curaçao).

Taal: Dit optreden is in het Nederlands met teksten in het Engels, Papiamentu en Sranan Tongo

Meer info & kaartverkoop: sitesofmemory.nl/freetobefree


Ticketprijs € 19.50

Duur voorstelling 60 minuten

Credits

Sites of Memory maakt sinds 2016 locatie voorstellingen over de vaak nog onderbelichte verhalen uit de koloniale geschiedenis en het slavernijverleden. Met veel succes brengen multidisciplinaire makers deze verhalen op een toegankelijke manier onder de aandacht van het publiek in verschillende Nederlandse steden en daarbuiten. Sites of Memory is opgericht door cultureel historicus Jennifer Tosch en theatermaker Katy Streek. De nieuwe voorstelling 𝘍𝘳𝘦𝘦 𝘵𝘰 𝘣𝘦 𝘍𝘳𝘦𝘦 wordt ontwikkeld in samenwerking met choreograaf Jomecia Oosterwolde, spoken word kunstenaar en muzikant Jörgen Gario, muzikant en danser Michael Wanga, beeldend kunstenaar en kostuumontwerper Alejandra Silva, spoken word kunstenaar Juan-Carlos Goillo, theaterkunstenaar Jeannie Zuiderwijk en dansers Ciara Anastasia Hiwat & Irene Mommers. 𝘍𝘳𝘦𝘦 𝘵𝘰 𝘣𝘦 𝘍𝘳𝘦𝘦 komt voort uit een samenwerking met Stadschouwburg Utrecht.


Fotocredits Bowie Verschuuren


bottom of page