top of page

Future Prospects Bookclub

15 juni 2023, 19,30-22.00 uur, Witte Dame, Bibliotheek Eindhoven

Future Prospects Bookclub is een boekenclub in het teken van Keti Koti / Kadena Kibra. Deze maand juni gaan Eindje 0 Filter en Productiehuis Wosu een speciale samenwerking aan. We besloten ons eerste event tot aan de rand te vullen met knowledge over het Trans-Atlantisch slavernijverleden én de doorwerking ervan in het heden.


Allereerst zal Britt-Marie van der Drift haar expertise met ons delen. Ze is adviseur en educator, gespecialiseerd in Trans-Atlantisch slavernijverleden en momenteel werkzaam bij het Nationaal Instituut voor Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee).De tweede lezing zal worden gegeven door Gert Oost-Indië, emeritus hoogleraar koloniale en postkoloniale geschiedenis. Natuurlijk zal er hierna ruimte zijn voor al jullie vragen.


Na de pauze neemt ons power-boekenpanel het over. Onder begeleiding van host Onias Landveld, zullen Gisèle Mambre, Saïda Vianen en Kaylee Rosalina, met elkaar in gesprek gaan over de boeken die hen raken en gevormd hebben. We willen heel graag weten wat hen inspireert, want alle drie betekenen ze veel voor de bewustwording van het slavernijverleden en het tot stand brengen van verandering in Eindhoven.

De avond wordt poëtisch omlijst door dichter Joshua Snijders die zal voordragen uit zijn bundel “Tranen van een Caribiër’.

Comentarios


bottom of page