top of page

Keti Koti 2023 bij OBA Imagine IC

30 juni 2023, 14.00 — 16.00 uur, OBA Imagine IC, Bijlmerplein 393, Amsterdam


Op 30 juni staan wij stil bij Keti Koti (ofwel Emancipation Day) de dag erna. Op deze dag herdenken wij 150 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname en vieren wij de vrijheid. Dit willen we samen doen door op 30 juni 2023 in gesprek te gaan over vrijheid, emancipatie en empathie. En ook is dit de eerste keer dat we onze nieuwe podcast laten horen die we maken in samenwerking met Kip Republic. Free Heri Heri for all: op 1 juli 2023 delen we gratis heri heri maaltijden uit bij OBA Imagine IC. Dit jaar maakt de Free Heri Heri maaltijd deel uit van het programma op 30 juni 2023. Voor aanwezigen zal één maaltijd per persoon beschikbaar zijn.


Daarnaast hebben we in samenwerking met OBA verschillende programma’s van 14.00 uur tot 16.00 uur.


Ronald Afaka schrift Ronald, is bezig met de Surinaamse dialect die er bestaan, op papier te krijgen. Hij zal tijdens zijn presentatie uitleggen hoe hij dit doet en hoe hij op dit punt is gekomen.


Prakseri Live Call Kevin Headly is een surinaamse schrijver uit paramaribo, hij schreef vorig jaar met een aantal andere surinaamse schrijvers het boek Prakseri, over vergeten verhalen of verhalen die mensen moeten horen. We doen een live zoom call tussen amsterdam en suriname.


Awassa workshop We willen in de voormiddag, voor de voorstelling begint een kleine workshop geven waarbij er een klassieke surinaamse dans wordt behandeld en je zelf ook mee kan doen om deze dans onder de knie te krijgen.


TINTEN

TINTEN (11+) is een kleine en intieme dialoogvoorstelling voor tieners rondom de belevenissen van een danser van kleur. Hoe voelt het op dit moment om in Nederland te leven? In TINTEN wordt het persoonlijke verhaal van de danser verweven met informatie over institutioneel racisme. Een belangrijk onderdeel van de voorstelling is het gesprek tussen de danser en de klas na afloop over het thema. Een dialoog. Niet groot over politiek, maar een open en kwetsbaar gesprek zodat het invoelbaar wordt wat het betekent om met een kleur in Nederland te leven.


Ticketprijs Gratis

Free Heri Heri/ Illustratie door: Diana Ejaita

bottom of page