top of page

Keti Koti Viering Eigenwijks, Samenwonen-Samenleven, Meervaart en Silbersee

1 juli, 14-19.45 uur, Meervaart, AmsterdamOp zaterdag 1 juli staan we in heel Nederland stil bij de afschaffing van de slavernij en vieren we de vrijheid. Dit jaar is Keti Koti éxtra speciaal, omdat het exact 150 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft. Om die reden organiseren we deze bijzondere, gratis te bezoeken ‘Keti Koti Viering’ in Meervaart.


Programma

14:00 - 15:15 uur ● Televisie-uitzending Nationale Herdenking

Om 14:00 uur kijken we samen naar de Keti Koti-uitzending van de NOS en AT5. De herdenking wordt live vanuit het Oosterpark bij ons op groot scherm uitgezonden.


15:30 - 17:15 uur ● Middagprogramma

Om 15:30 uur start het middagprogramma in de Rode Zaal. Tijdens dit programma kun je onder andere genieten van de verschillende volksliederen. Verder zijn er diverse sprekers, waaronder een politicus die met het publiek in gesprek gaat over de geschiedenis rondom Keti Koti. Ook zijn er spoken word- en dansoptredens.


17:15 - 18:15 uur ● Diner

Aansluitend aan het middagprogramma ben je van harte uitgenodigd om samen te eten. Er wordt een maaltijd aangeboden in onze foyer. De eigen bijdrage voor het diner is € 5,- en kan aan de bar worden afgerekend.


18:15 - 19:45 uur ● Feest

Onder muzikale leiding van Westside Kawina en een DJ vieren we feest in de foyer!


Ticketprijs gratis


Credits

De ‘Keti Koti Viering’ wordt georganiseerd door bewoners uit Amsterdam Nieuw-West, met ondersteuning van Stichting Eigenwijks, Stichting Samenwonen-Samenleven, Meervaart en Silbersee.

bottom of page