top of page

Mamjo

Zaterdag 1 juli om 16:00 en 17:30 uur, Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, Rotterdam

Tien jongeren uit Rotterdam Zuid strijken neer met een mix van dans, muziek, persoonlijke verhalen en historische vertellingen. Theatermakers Dionne Zwennicker Norten en Sander Koning gingen met tien jongeren uit Rotterdam Zuid op onderzoek naar de kracht van vrijheid. In Mamjo nemen ze je mee op reis door de geschiedenis en staan ze stil bij Keti Koti: de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van slavernij in Suriname en de voormalig Nederlandse Antillen. Op het podium smelten betoverende dansroutines, opzwepende muziekstukken en inspirerende verhalen samen. Alle emoties vinden hun plek. Van verdriet en pijn tot verzet, hoop en liefde. Beleef de kracht van vrijheid en kijk met hoop naar het Rotterdam van nu. Mis deze bijzondere ervaring niet!


Performers: Richennety, Jonathan, Danil, Jelle, Judie, May-Lynn, Sophie, Gabriella, Mya, Jahlaye en Lara.


Over de regisseurs

Sander begon ooit als danser bij verschillende dansgezelschappen, daarnaast werkte hij als theatermaker en studeerde hij af als filmmaker. Bewapend met deze verschillende disciplines vormt hij al jaren de basis voor jongeren om hun talent bloot te geven.

Dionne is afgestudeerd als uitvoerend danser en dansdocent en werkt al jaren met veel enthousiasme bij diverse kunstinstellingen als theatermaker. Haar voornaamste doel met kunsteducatie is het ontdekken en ontwikkelen van een eigen identiteit in combinatie met theater, dans en beeldende kunst.


Credits

Dionne Zwennicker Norten en Sander Koning


bottom of page