Priscilla Vaudelle (LostProject)/Frascati Producties: BIMS X KETI KOTI

Zaterdag 3 juli 2021 in het kader van Keti Koti (BIMS speelt van vr 2 juli t/m za 10 juli in Frascati). Frascati, Nes 63, 1012 KD Amsterdam. Tickets? Klik hier.


Welkom in de B.I.M.S. De avondklok gaat in. Je staat op het balkon van je flat. Het balkon van Gravensteen, Hakfort of Kikkenstein. Naast je staan je vrienden op hun eigen balkons, en net als jij kijken ze uit over jullie buurt. De Bims voor hen die er wonen. Zuidoost voor Amsterdammers. De Bijlmer voor iedereen daarbuiten. Door buitenstaanders gevreesd, door de gemeenschap geliefd. Boksend tegen vooroordelen en strijdend tegen de veranderende stad, vecht jij in die wijk voor jouw bestaan.

Foto: Lowiegraphy


De flat is als een familie. Uit de aarde van de Bijlmermeer zijn jullie allemaal gemaakt. Je praat over Mama Sranang, Suriname, het land dat nog wel van je ouders is, maar niet meer van jou. Je praat over Papa Nederland, het land waar je bent opgegroeid maar nog altijd wordt buitengesloten. Én jullie praten over het vreselijke nieuws... Wat zal dit betekenen? Zitten wij in de Bims of zit de Bims in ons…?


De muzikale voorstelling BIMS is een audiovisuele theatrale ervaring waarin film, theater en musical elkaar kruisen. Een coming of age verhaal over een groep Surinaams-Nederlandse jongeren wonend in Amsterdam Zuidoost, vechtend tegen gentrificatie en racisme.

Speciaal in het kader van Theater voor Keti Koti is er op za 3 juli een nagesprek met o.a. Angelo Bromet over de doorwerking van ons koloniaal verleden op de jongeren in Amsterdam Zuidoost van nu.


Concept en regie: Priscilla Vaudelle I spel Georgiefa Boomdijk, Ryan Pinas, Erwin Kiene en Lady Shaynah I live muziek Chelsea Laverne/Sophie Anglionin I scenografie Niek Kortekaas I compositie en muziek Alvin Lewis en Patrick Mijnals I songwriter Glen Faria I dramaturgie Kiki Rosingh en Yahmani Blackman I regie-assistentie en productie Lavinia Aronson I sponsored by Patta, Smib, Sumibu, TNO The New Originals.