Theater Tortilla: Suikerstad

30 juni 2021. Tijd 18:00 programma in filmhuis Cinema The Movies, Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht. Op 1 juli 2021 is de film te zien op het YouTube kanaal van Theater Tortilla.


Film: Suikerstad

Welke verhalen zijn er nog te vinden in onze stad? En wanneer je op de hoogte bent van die verhalen, hoe verhoud jij je er dan toe? Wat doen ze met jou of met de mensen om je heen?

Suikerstad is een korte film waarin woordkunstenaars ondersteund door muziek en dans deze vragen proberen te beantwoorden. Samen herdenken en vieren we Keti Koti, het verbreken van de ketenen, het afschaffen van de slavernij, ook het deel wat zich in Dordrecht heeft afgespeeld.


“Waar geschiedenis wordt weggespoeld, waar gewoonweg werd aangemeerd, geconfisceerd en weggestopt in zoete verhalen.” - Elten Kiene


"Mijn moeder leerde me om mezelf te herkennen in de geschiedenis. In al die ontastbare herinneringen voor mijn bestaan. In de verhalen van wildvreemden, van jaren geleden, maar die toch ook de mijne waren” - Swendeline Ersilia


“Maar als je goed kijkt, als je herleidt waar dingen vandaan komen, dan wordt het lelijk.” - Marcos Valster


3-gangen diner

Boer’n Bontje en Daantje slaan de handen ineen en maken speciaal voor Keti Koti een Surinaams 3-gangen diner bestaande uit:

  • Pindasoep (vegan)

  • Heri Heri (bakkeljauw of vegan)

  • Bojo banaan & noten (vegan)

Team

Concept en regie: Themba Schmitz, Swendeline Ersilia & Jonathan Bleeker

D.O.P: Jonathan Bleeker

Edit: Jonathan Bleeker & Swendeline Ersilia

Performers: Elten Kiene, Marcos Valster, Swendeline Ersilia & Salvatore Akurm

Muziek chapter 2: Michaelangelo Bouckaert

Productie: Themba Schmitz

Nagesprek: Sidney Breidel

Diner: Boer’n Bontje & Daantje

Met dank aan: Gemeente Dordrecht - 800 jaar stad