Tolhuistuin/Solid Ground Movement/Junadry Leocaria/Grotesque/Juersson Hermanus: Makandra

Donderdag 1 juli 2021. Tijden: 17:00 uur, 18:00 uur, 19:00 uur en 20:00 uur. Tolhuistuin (Tuin), Tolhuisweg 3, 1031 KT Amsterdam.


Schuif aan en deel de maaltijd. De tuin van Tolhuistuin staat in het teken van de afschaffing van de slavernij. Hiphop dansschool Solid Ground Movement roept iedereen op om zich te verenigen, te reflecteren en de vrijheid te vieren. Samen sta je sterk, vorm een eenheid met elkaar en symboliseer de kracht waarmee ooit de ketting van slavernij is verbroken. Aan de hand van diverse dansoptredens van o.a. Junadry Leocaria, Project Sedap en de aanstormende talenten van BOINK en Solid Ground Movement wordt de vrijheid gevierd en tegelijkertijd stilgestaan bij een leven in slavernij.

Foto: Junadry Leocaria


Sugarcoated – Junadry Leocaria

Danseres Junadry Leocaria met haar aangrijpende stuk ‘Sugar Coated’ je mee terug in de tijd van de slavernij. Een ingrijpende solo waarmee Junadry haar voorouders eert en zonder dit te ‘sugar coaten’ de pijn laat zien waar haar voorouders doorheen zijn gegaan. Tijdslot 1, 3 & 4 Beeld: Pakhuis de Zwijger/Froukje Romkema.


Lost & Found - Grotesque

Groningse hiphop crew Grotesque staat bekend om hun strakke choreografie, diverse hiphop stijlen en theatrale performances. Met Lost & Found visualiseren ze hoe je jezelf kan verliezen, maar met behulp van mensen om je heen weer terugvindt. Tijdslot 1, 2, 3 & 4


Solid & BOINK!

Samen met de jonge talenten van Solid en BOINK! zal choreograaf Henry O’Tawiah een dans maken die in het teken zal staan van de vrijheid en een toekomst zonder enige vorm van slavernij. Zijn jonge dansers behoren tot de toplaag van de fusion danslessen op de woensdagmiddag bij Solid. Tijdslot 1, 2 & 3.


Yu di Kòrsou - Juersson Hermanus

Yu di Kòrsou gaat over de Antillen en Juersson. In deze voorstelling deelt hij zijn persoonlijke herinneringen en gaat hij de zoektocht aan naar zijn Antilliaanse roots om te kijken wat het betekent voor hem als persoon en danser. Tijdslot 2 & 4.


Credits Makandra is een samenwerking tussen Tolhuistuin en Solid ground Movement.

FOTOCREDITS (FOTOGRAAF VOORSTELLINGSBEELD) Sugar Coated door Pakhuis De Zwijger/Froukje Romkema