top of page

Vrijheidsdag

1 juli 2023, 12.00 uur Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, Amsterdam


1 juli is een dag waarop verschillende Afro-Nederlandse gemeenschappen stil staan bij dat waar generatieslang voor gestreden is: vrijheid. Bij Bijlmer Parktheater staan we deze dag stil bij de Dekolonisatiedagen van Rwanda, Burundi en Somalië. Daarnaast herdenken we de afschaffing van de slavernij in/op Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten en Suriname. Ons programma bestaat onder andere uit een mix van speeches, poetry, muziek, verschillende maaltijden en het gezamenlijk kijken naar de live Keti Koti-uitzending vanuit het Oosterpark.


Masterclasses en keynotes

Tijdens de Masterclass Somali Poetry is er een poëtische schrijfsessie gebaseerd op werk van een aantal bekende Somali schrijvers. Werken van o.a. Hadrawi tot Warsan Shire bewegen jouw pen deze sessie. Ook is er mogelijkheid tot het volgen van een Poetry Masterclass gehost door de Caribbean Ancestry Club.

Na de masterclasses komen we samen om naast een poetische programma opening ook naar keynotes te luisteren van sprekers uit de diaspora en kijken we gezamenlijk naar de NOS live uitzending van de Keti Koti ceremonie in Oosterpark.

Free Heri Heri will bless our bodies met een heerlijke maaltijd, waarna we de dag eindigen met poetry en samosa’s. Host Houda Bibouda verwelkomt ons met korte sets van dichters en muzikanten uit Aruba, Bonaire, Burundi, Curacao, Rwanda, Sint Maarten, Saba, Somalië, Statia en Suriname.


Ticketprijs 3,50

Credits Met dank aan: Free Heri Heri, Carribean Ancestry Club e.a.


bottom of page