top of page

Wie is oranje en wie niet?

30 juni 2024 | 19.40 uur (lezing), 20.30 uur (programma), Podium Mozaiëk, Bos en Lommerweg 191, AmsterdamVan 15 maart t/m 1 juli presenteert Podium Mozaïek de programmareeks ‘Gedeelde Geschiedenis en Gezamenlijke Toekomst’. Theatermaker/ kunstenaar Onias Landveld (productiehuis WOSU) en curator Hank van Bosstraten (Podium Mozaïek) hebben vier edities samengesteld waarin we ingaan op bekende, maar vooral minder bekende en blijvende impact van kolonialisme, slavernij en roofkunst op onze samenleving.


In de aanloop naar de Keti Koti viering organiseren we op 30 juni de derde editie: ‘WIE IS ORANJE, WIE NIET?’. Singer-Songwriter Shishani opent de avond met een muzikale performance en theatermaker Kim Aikman speelt samen met theatermaker Geoffri Bel een fragment uit de voorstelling Kot Abra. Daarna gaan we, met speciale aandacht voor de Surinaamse en Caribische perspectieven, samen met kunstenaar Rossel Chaslie, Kim Aikman, comedian Howard Komproe en Shishani in gesprek over de sterke familiebanden, de functie van kunst en muziek, waarbij ook de band met Afrika tot uitdrukking zal komen. Hoe complex is het verleden? Hoe geven we een gezicht aan voorouderlijke ervaringen? Deze avond wordt gehost door Onias Landveld.

Na afloop volgt een afterparty in de foyer met DJ Lovesupreme. Speciaal voor deze reeks heeft comedian Howard Komproe hartige snacks en zoete dranken samengesteld van zijn eigen merk Komproeven, deze zijn de hele avond te bestellen in Café Mozaïek.


Beeld: Stanley Menzo in het Ajax-stadion tijdens een training. Foto uit de serie 'Temidden der Ajacieden, de wereld van Ajax' gemaakt in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Credits: Bart Sorgedrager.


Datum 

30 juni 2024 | 19.40 uur (lezing), 20.30 uur (programma)


ความคิดเห็น


bottom of page