top of page

Wie zegt dat? Samen geschiedenis een plek geven

7 april t/m 16 juli, 10u – 17u, Museum Van Loon, Keizersgracht 672, AmsterdamOnder leiding van ervaren en deskundige museum docenten word je door de tentoonstelling heen geleid. Na de rondleiding, ben je vrij om zelf door het museum heen te dwalen. Of om de indrukken van de tentoonstelling rustig te laten bezinken in het koetshuis of in de tuin, onder genot van een kopje koffie/thee en de bijzondere coffee cakejes, speciaal gecreëerd voor deze tentoonstelling! Een tentoonstelling over (on)zichtbare doorwerking van het koloniaal verleden. In Museum Van Loon brengen acht vertellers verhalen over doorwerking; over kracht en burgerschap; en over ruimte nemen om ruimte te claimen. De tentoonstelling is gemaakt in co-creatie en i.s.m. Imagine IC en SpeakUpWorld. De vaste collectie van het museum verdwijnt letterlijk naar de achtergrond.


Ticketprijs 7,50-13,50

Credits

Speciale dank aan: alle 49 deelnemers, Wonny Stuger, Eartha Rodgers, Nathifa en Zuwena Elshot, Milou Francisca, Wouter Neuhaus, SãdiqãhSalentijn en Djé-Rimo. Begeleiders participatietraject: Jules Rijssen (Imagine IC), Surya Nahumury (SpeakUpWorld), Victor van Drielen (Museum Van Loon)

Inhoudelijke inbedding: Richard Kofi, Chantal Tjin en Mark Ponte Tentoonstellingsontwerp: Zaïra Pourier en Jimmy Stegeman

Art direction: Kapooow

Educatie-advies: Britt-Marie van der Drift, Lieke Beks

Making-of film: Marlyn van Gool (Gado Gado films)

Communicatie: Okra Agency (Charlene Austin en Keesje Heldoorn)

Fotocredits Museum Van Loon

bottom of page