top of page

Zaal X Keti Koti Kids

30 juni 2024, Kunstlinie Almere, Esplanade 10, 1315TA Almere.
Zondag 30 juni is er speciale editie van zaal X “Keti Koti Kids” in samenwerking met ArtPlayground Sankofa - Wereld van Boebalas. Deze editie zaal X staat volledig in het teken van Keti Koti.


Samen herdenken, maar tegelijkertijd ook vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Een ochtend vol muziek, creatieve workshops, spelen in de speelexpositie en heerlijk eten & drinken. Kom in je mooiste Keti koti kleding!


Programma:


Workshop Betoverende Kawina Jungle met Mr. Jetfly (6 t/m 9 jaar)

Ontdek samen met Mr. Jetfly (bekend van 4theCulture, Kenny B en La Rouge) de ritmes van muziek door de klappen, stampen en zingen. Samen gaan jullie op zoek naar de verschillende kawina instrumenten in een betoverende jungle en mogen jullie deze ook bespelen. Welke tonen hoor je? Zijn ze hoog of laag?


Workshop Keti Koti Meesterbrein (6 t/m 12 jaar)

Een creatieve workshop waarbij je alles leert over Keti Koti en de daarbij horende klederdracht. Je mag zelf aan de slag om de mooiste koto (traditioneel Surinaams-creoolse rok) of pangi (doek die om de middel wordt geslagen) te ontwerpen. De workshop wordt gegeven door Chavella Overman van Nzuri Creates.


Speelexpo Sankofa - De Wereld van Boebalas (t/m 8 jaar)

Stap letterlijk in het boek 'De Boebalas' van Nancy Bosmans met de vrolijke tekeningen van Lisa van Winsen. Dans, hinkel en ontdek prachtige Ghanese Adinkra tekens. Lees, luister, proef en ruik in de keuken van je oma. Speel samen winkeltje op de markt, verstop je onder moeders rokken en plant okrazaadjes voor de toekomst.


Datum en tijd: 30 juni 2024 - vanaf 11:00 uur


Locatie: Kunstlinie Almere

Esplanade 10 Almere


Tickets: €7,50 (leeftijd t/m 12 jaar)

Let op: Ouders/begeleiders gratis maar dienen wel een kaartje te bestellenComments


bottom of page