top of page

Jongerenprojecten

De jongerenprojecten zijn een apart doch wezenlijk onderdeel van Theater voor Keti Koti. In de jongerenprojecten doen jongeren onderzoek naar het gezamenlijk slavernijverleden, hoe dit doorwerkt in het heden en hoe we verder kijken naar de toekomst. Jongeren, kinderen en jongvolwassenen zijn bezig met identiteitsvorming en met vele vragen, waaronder bijvoorbeeld deze: waar vind ik mijn eigen geschiedenis terug? i? Waar liggen mijn roots en wat zegt dat over mij? Wat voor soort voorouder wil ik zijn? 

De jongerenprojecten zijn gelinkt aan theaters of productiehuizen, waar zij onder leiding van een of meerdere makers vanuit verschillende disciplines werken en maken. Dit kan vanuit een inspiratiebron zijn, zoals een boek of een kunstwerk. Dit kan zijn vanuit de persoonlijke verhalen van de spelers. Dit kan onderzoek zijn in de buurt waarin je woont. De verschillende ingangen van hoe te werken en de vele verschillende disciplines zorgen ervoor dat aanbod van de jongerenprojecten zeer divers is. 

De jongerenprojecten zetten zich in op het kenbaar maken van ons gezamenlijk verleden, heden en toekomst. Zij dragen, als aankomende generatie, de verantwoordelijkheid om de bekende en onbekende verhalen, bekende en onbekende perspectieven kenbaar te maken en deze door te vertellen. Hierin is iedereen onderdeel van deze gedeelde geschiedenis en proberen zij de ketenen te verbreken. Deze geschiedenis en de kennisoverdracht, de eigen ervaring en de toekomstdromen zorgen voor erkenning en herkenning en dragen bij aan het grotere bewustzijn rondom 30 juni en 1 juli, wanneer wij Keti Koti vieren en herdenken.

Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
bottom of page