Over Ons

Na de zomer van 2020 kwamen verschillende theatermakers bij elkaar om te bedenken hoe zij een bijdrage konden leveren aan een inclusieve samenleving, die vrij is van discriminatie. Uit dit initiatief van Theater Na de Dam is een groep bevlogen mensen naar voren getreden die zich inzet om een theatermanifestatie tot leven te brengen die helpt de kennis van het Nederlandse koloniale en slavernijverleden te vergroten en die aandacht en begrip genereert voor de werking van dat verleden in het heden.


Onder de naam Theater voor Keti Koti worden sinds 2018 theatrale programma’s gemaakt rondom Keti Koti door onder andere de Veenfabriek en Het Nationale Theater. De Black Lives Matter demonstraties gaven extra urgentie om dit en andere al bestaande initiatieven met elkaar te verbinden en te versterken. 


Inmiddels is Theater voor Keti Koti een eigen stichting, gedragen door de hele theatersector en het NINSee, die zich richt op de doorgroei van deze manifestatie tot een jaarlijks terugkerend evenement in het hele land, met een programma, educatie-aanbod en samenwerking met o.a. kunstinstellingen en -opleidingen. Lees meer over waar we voor staan en wat we willen bereiken bij 'missie en visie'.
 

Bestuur%2520Keti%2520Koti_edited_edited.

Subsidie en samenwerking

Theater voor Keti Koti is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de Gemeente Den Haag en het VSB-fonds. 

Theaters Diligentia en Pepijn in Den Haag is een vaste samenwerkingspartner van Theater voor Keti Koti.

Daarnaast werkt Theater voor Keti Koti samen met De Veenfabriek, Het Nationale Theater, Frascati, CruDon Productions en Untold.