top of page

Rehabilitatie- en herdenking Tula

di 3 oktober 2023, 19.45 - 21.30 uur, Korzo Theater, Prinsestraat 42, 2513 Den HaagOp 3 oktober zal demissionair Staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen namens de Nederlandse regering op Curaçao officieel Tula rehabiliteren: de Curaçaose verzetsstrijder die in 1795 de grootste opstand in de (voormalige) Nederlandse Antillen leidde.


Rehabilitatieprogramma in Den Haag Ook in Nederland willen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de gemeente Den Haag aandacht geven aan dit belangrijke moment voor Curaçao. Hiervoor is een programma opgesteld dat plaats vindt op 3 oktober aanstaande in Korzo Theater Den Haag. Het hart van deze herdenking en rehabilitatie van Tula is de voorstelling Biba Tula! van Theater voor Keti Koti. Wij nodigen u van harte uit om deze gelegenheid mee te beleven.


Biba Tula!

In een caleidoscoop van muziek, monologen en spoken word, wordt het verhaal verteld van Tula: zijn strijd, zijn twijfel, zijn overtuigingskracht.

De vertelling maakt de betekenis voelbaar van Tula voor zijn tijd, en voor onze tijd. Via spoken word worden we ‘geteleporteerd’ van 1795 naar de levens van mensen, vandaag de dag. Deze voorstelling van Theater voor Keti Koti wordt op bijzondere wijze muzikaal ingevuld door de gevierde fluitist Ronald Snijders en zijn ensemble.


Toegang tot dit evenement is gratis. Bestel wel een ticket via de knop hieronder om jezelf te verzekeren van een plek.Comments


bottom of page